De senaste åren har jag försökt begränsa mängden av snabba kolhydrater jag stoppar i mig. Det har bl.a. inneburit att jag ätit väldigt lite bröd. Frukostmaten blir lite begränsad när man plockar bort eller försöker minimera kolhydraterna. Det har därför blivit mycket ägg, kokt ägg, stekt ägg, äggröra etc. Sedan jag upptäckte den totala lyckan med att baka surdegsbröd som naturligt innehåller långsammare kolhydrater har jag kunnat dra ner på ransonen ägg och äta lite bröd istället. Surdegsbrödet ger inte de blodsockerkickar som vanligt bröd ofta ger mig.

Imorse var dottern sugen på havregrynsgröt till frukost. Varför inte tänkte jag och hakade på. Gröt är ju både nyttigt och klimatsmart. Jag äter gärna gröten med en klick god sylt, helst hemgjord förstås, men köpta rårörda lingon är ok det med. Torkade aprikoser är inte heller dumt att ha på. Mjölken skippar jag sedan lång tid. Jag tycker inte att det behövs och man äter ju mer än nog med mjölkprodukter ändå.

Kanske har en nygammal vana etablerats idag. Gott var det i alla fall!