Ska man göra något ska man göra det ordentligt. Så jag tänkte faktiskt satsa på En köpfri vecka istället för En köpfri dag. Min plan är att inte handla en endaste pryl från söndag denna vecka till lördag nästa vecka. Avslutningen och höjdpunkten på min köpfria vecka blir alltså En köpfri dag, lördag 24 november. Då har jag ju redan hunnit träna ett tag på att inte handla. 🙂

Att inte handla något på en hel vecka kräver förvisso lite planering. Det gäller att ha mat hemma för en hel vecka, planera lunchlådor att ta med till jobbet, att bilen är nytankad (om den måste användas) och busskortet är laddat. Allting speciellt som infaller under denna period som födelsedagsfirande och kakbak till jobbet måste också noga tänkas igenom.

Jag skriver för fullt på kom-i-håg-listan så att jag inte missar något. En dispens som jag kommer att tillåta mig är ett redan inplanerat restaurangbesök under veckan. I övrigt kommer inte dispens att utfärdas under veckan om det inte är något riktigt extremt som inträffar.

Faktum är att det ska bli himla skönt att slippa handla på en hel vecka!