Jag håller just nu på och planerar de vegetariska inslagen på årets julbord. Två femtedelar av familjen kommer inte alls att äta av kötträtterna på julbordet och jag kommer bara att äta lite. Vi behöver alltså lite trevliga vegetariska rätter som kan kompletteras med några sillrätter. Ingen av oss är något fan av quorn och andra ”låtsaskött”-produkter. Inte heller kan jag riktigt förmå mig att griljera en kålrot och kalla det för vegetarisk julskinka. Jag äter gärna vegetariskt men mina försök att  imitera en traditionell kötträtt med vegetariska råvaror har inte fallit väl ut hittills.

Det återstår att leta runt och se vad det finns för roliga vegetariska recept. Grönkålen som fortfarande står ute i trädgårdslandet kommer förstås att bli ett inslag på julbordet. Men det behövs lite mer trevligt att  erbjuda, en god sallad och en lite matig vegetarisk rätt. Någon som har bra tips?