För att slippa handla allt i helgen har jag försökt att dela upp inhandlingen av julmaten lite. I Lund finns det lite andra varor än de jag kan få tag på i affärerna hemma. I förrgår blev det ett besök på Tant Gurka och igår smet jag in på Malmborgs för att proviantera. Malmborgs ligger så bra till precis vid stationen. Jag köpte bl.a. ekologisk lammfärs till julköttbullarna, kaviar och lite blandade basvaror. För att slippa släpa så mycket kom jag på den ”revolutionerande” idén att lämna datorn på jobbet. Ryggsäcken blir då en perfekt shoppingkasse.

Idag promenerade jag tvärs över stan för att besöka Konsum. Det jag framför allt var på jakt efter var ekologisk rökt lax och hittills har jag bara sett det på Konsum. Det jag kan konstatera är att olika affärer är bra på olika saker. Willys funkar bra som vår basaffär där vi gör större delen av våra inköp. Men sedan har både Ica och Konsum sina specialiteter och andra sortiment av ekologiska varor. Det blir ett bra komplement.

Efter dagens inköp så är det inte så mycket kvar att handla. Det blir en resa på lördag ner till Ängavallen för att hämta köttet där och sedan en vända till Willys för det allra sista. Positivt är att i år har jag fått lite extra motion genom att jag burit hem en hel del av maten!