För andra dagen i rad började vi dagen med nybakat bröd. Lyxigt! Dotterns favoritbröd hade tagit slut i veckan så hon frågade snällt om jag kunde baka mera. Det är ett lättbakat grahamsformbröd där jag blandade ihop degen på torsdagmorgonen och lät den jäsa i matkällaren hela dagen. På kvällen hällde jag degen i formar för ytterligare några timmars jäsning och sedan gräddning. Igår morse väntade sedan belöningen, nybakat bröd till frukosten. Härligt!

Och igår morse satte jag också en ny vetesurdeg som fick stå under dagen. På kvällen gjorde jag sedan en liten deg för att göra frallor. Imorse var det så dags att snabbt baka ut frallorna och grädda dem. Vi har nu precis avnjutit dem, fortfarande lite ljumma med smör och ost. Godis!

Nu väntar ett besök på mat- och resemässan i Staffanstorp. Sedan är det dags att baka ut rågdegen som står och jäser snällt. Därefter väntar ytterligare ett bak. Jag har en vetesurdeg som står och bubblar och undrar vad jag ska göra för bröd av den. Har inte bestämt mig ännu, men jag kommer nog på något!

Det kan ju verka som att jag inte gör annat än att baka, men det trevliga med surdegsbröd är att det mest är väntetid. Man gör ett moment, väntar 12 timmar och sedan gör man nästa. Det blir mycket bröd i förhållande till arbetsinsatsen. Och kul är det! Jag är helt såld och det märks väl … 🙂