Vill man optimera ekoshoppingen får man vackert springa runt till flera butiker. Varje kedja har sina toppar och bottennapp. Willys funkar bäst för veckohandlingen, men sen försöker jag i mån av tid och ork att kompletteringshandla i andra butiker. Vill jag köpa rökt lax så är det Coop som gäller och kyckling och ost köper jag på Ica. Att försöka handla både eko och billigt går inte alltid hand i hand. Men eftersom vi köper så lite kött är ändå vårt matkonto helt rimligt. Principen är i alla fall att grönt går före rött när det gäller prislapparna. Men det känns gött att ibland hitta ekovaror till riktigt bra pris. Netto är en butik jag knappt besöker, men efter att ha hittat ekoägg där till superpris får jag kanske tänka om. Tydligen jobbar man en hel del där med att öka ekosortimentet. Och då blir de kanske också att räkna med. Kul att se att tillgången på ekovaror ökar. Tack till alla som köper och säljer eko!

Ekoägg