Hittills har planeringen inför kommande veckor fungerat väldigt bra och då går det att handla effektivt också. Den här gången blev det inte alls så. Jag visste att det skulle bli ont om tid på lördagen så vi handlade i fredags istället, dock utan att göra upp en ordentlig plan först. Det medförde att jag blev tvungen att handla på lördagen ändå. En dålig, snudd på obefintlig, plan ledde till att det totalt sett tog mycket längre tid. Nu är i alla fall allt på plats inför kommande vecka som är påskveckan.

Planen gäller fram till och med skärtorsdag, sedan får vi göra en ny plan över påskhelgen. På menyn denna något kortare vecka står det bland annat:

  • broccolisoppa
  • stekt sill med löksås och potatis
  • helstekt tupphalva med sås, potatishalvor, broccoli och gelé

Trots den kaotiska inköpsprocessen så har det gjorts ganska bra inköp under veckan. Så gott som alla basvaror jag köper är ekologiska numera. I veckan fick jag genom en kollega (tack än en gång! ) möjlighet att köpa närproducerad tupp. Igår lagade jag till det för första gången och det blev mycket gott. Det är svårt att hitta goda ekologiska ostar, men till gårdagens ostbricka hittade jag i alla fall en ekologisk brie. Bristen är kanske en signal att vi borde äta mindre ost… Får fundera vidare på andra efterrättsalternativ i fortsättningen.

Ha en bra vecka!