Häromdagen åkte jag elbil för första gången, en BMW i3. Vi var ett gäng kollegor som stack ut på lunchen och bil var det enda praktiska transportsättet. Det var helt klart en positiv upplevelse. Just för kortare körsträckor och i stadsmiljö är elbil ett intressant transportmedel. Jag blev faktiskt väldigt sugen på att byta ut vår Saab. Förvisso en hybrid som vi mest kör på etanol, men den har alldeles för hög bränsleförbrukning. Tack och lov kör vi inte så himla mycket längre. Bilen används numera mest på fritiden.

Till och från jobbet är det buss som gäller och jag väljer oftast kommunala alternativ även på kvällstid. Förra veckan skulle jag först uträtta några ärenden i Malmö och sedan träffa dottern som bjöd på middag. Så jag tog bussen till Lund C och därifrån tåget till Triangeln. Kort promenad bort till Operan för att hämta biljetter, ny promenad bort till Stadsbiblioteket och sedan buss hem till dottern. Hur smidigt som helst. Inget stressande i trafiken eller jagande efter parkeringsplatser. Bara lugna stunder på buss och tåg och sköna och uppfriskande promenader.

Många beklagar sig över alldeles för dåliga kommunikationer, men jag tycker faktiskt att det fungerar riktigt bra här i Malmö-regionen. Visst får man anpassa sig och kan inte åka på minuten när man själv vill. Men har vi verkligen så fruktansvärt bråttom som vi påstår eller är vi mest bekväma …

Elbil
Eltankning pågår!

 

Vår på stan
Apostlahästarna funkar för det mesta, särskilt för promenader på stan i vårsolen.