Nu när sommaren och semestern definitivt är förbi och lagda till handlingarna, så känns det ändå lite mysigt att komma tillbaka till favoritrutinerna från i våras.  Det är väldigt att trevligt att hoppa av bussen i centrala Lund på vägen hem och göra lite ärenden. Idag passade jag på att besöka Ica Malmborgs för lite ekoshopping. Bland annat köpte jag aprikoser som ska inkluderas i nästa brödbak. Även Systembolaget på Bangatan fick ett besök. Där är andelen ekologiska viner i sortimentet mycket större än hemma, både på flaska och på box. Och det är ju roligt att kunna variera sig lite och självfallet uppmuntra odlarna så att vi framöver får ännu fler sorter att välja på.

När jag fått tummarna loss och frostat av frysen ska jag köpa hem mera vildsvin, både färs och stek. Ska även hålla utkik efter styckad ekologisk kyckling. Hittills har jag bara hittat det på Green och det är lite för långt att hålla på och åka dit. Jag planerar också att ta en runda på Konsum snart. Eftersom vi numera saknar Konsumbutik i närområdet så har jag inte längre någon bra koll på deras ekologiska sortiment. Absolut dags för en rekognoseringsrunda och se vilka ekofynd man kan göra där!

Ekologiska aprikoser, både gott och lite nyttigt