I fredags skulle jag träffa dottern i Malmö för lite ”mys-pys” och passade då på att ekoshoppa lite också. Jag har varit sugen på att åka till Green Matmarknad ett tag men det tar emot för miljömuppen att åka dit med bil om jag inte har något annat ärende i Malmö. I fredags hade jag dock ingen bil men väl ett utökat busskort som tar mig både till Lund och Malmö. Så jag tog bussen från jobbet i Lund till Green Matmarknad. Faktiskt väldigt smidigt, bara ett byte behövdes.

Att botanisera i en butik med så stor del ekologiska och schyssta varor är ett sant nöje. Det jag främst var på jakt efter på Green var Bosarpkyckling och ost. Bosarpkycklingen är inte helt lätt att få tag på, särskilt inte styckad. Det finns förvisso ibland på Konsum i Lund men det är sällan jag har vägarna förbi. På Green var disken välfylld så jag köpte på mig en del.

Ostdisken är också ett nöje att besöka. I lokala Willys-butiken finns två sorters hårdost och jag är mer än trött på dessa. På Green finns det ett riktigt bra sortiment av både hårdost och dessertost i lösvikt. Det blev lite gott både till vårt mys-pys och att ta hem till resten av familjen. Att enligt plan bara handla litegrann eftersom jag skulle bära hem allting, höll förstås inte. Det blev en fullpackad kasse till slut!

Får nog försöka planera in fler besök på Green på väg hem från jobbet. Det var väl värt besväret!

Greenost

Ostdisken på Green Matmarknad