I år missade jag inte all reklam om Ekorundan. I samband med att vi ändå var ute och körde till helgens golfevenemang passade vi på att åka in om två av gårdarna, Källunda gård och Mossagården. Att åka på Ekorundan är ungefär som att åka på Konstrundan under påsken, men man tittar inte på tavlor utan på ekologiska odlingar och djuruppfödning. Enligt mig minst lika vackert att vila ögonen på.

På Källunda gård köpte vi rågmjöl och kött till lördagens grillkväll. Vi gick även runt i köksträdgården och blev inspirerade. Jag skulle verkligen vilja ha mera plats att odla på. Dags att flytta! Det mobila hönshuset gjorde mig också ännu mera sugen på att i en snar framtid skaffa egna höns. Tyvärr var vädret riktigt uselt så någon längre rundtur blev det inte för vår del.

Kallundagard
Mobilt hönshus på Källunda gård

 

 

På väg från Källunda gård hamnade vi även på Klinta Kryddor & Grönt som dock inte var del av Ekorundan. Vi har åkt förbi där massor av gånger, men aldrig tidigare stannat till. I vintras såg vi att stället var till försäljning och de nya ägarna kommer ta över under hösten och delvis förändra verksamheten. Vi fikade lite och gick runt bland odlingarna. Mest imponerande var de två kiwiträden i växthuset. Och jag blev ännu mera sugen på ett växthus …

Klinta
Kiwi på Klinta Kryddor & Grönt

 

Det är lite pinsamt som ekomupp att tillstå att det var det allra första besöket på Mossagården. Vi är ganska ofta i närheten, men det har inte blivit av att vi har åkt dit. Nu blev det i alla fall tillfälle att handla lite morötter och lök och jag fyndade en flaska Tamari sojasås till väldigt bra pris. Jag har länge funderat på att beställa grönsakslådor från Mossagården under vinterhalvåret. Kanske kan jag nu få tummarna loss?

Mossagarden
En fröjd för ögat!