Helst bådadera förstås! Men det är ju inte alltid möjligt. Ibland är de enda närproducerade varorna som finns att tillgå icke-ekologiska och de ekologiska alternativen är producerade långt ifrån min affär. Vad är bästa beslutet att fatta då? Jag vill uppmuntra både ekologisk odling och fler närproducerade alternativ. De möjligheter jag har som konsument är att tala om i affären vilken typ av produkter jag tycker att de ska ta hem och sedan köpa just dessa varor. Jag har definitivt försökt påverka som konsument genom de köp jag gör, men börjar mer och mer nu också tala om vad jag vill. De är ju inte tankeläsare i butiken … På Willys där jag handlar mest är personalen engagerad och tar gärna emot olika förslag. Det är kul!

Men åter till dilemmat ekologiskt eller närproducerat. I valet mellan en konventionell morot odlad i Skåne och en ekologisk tomat från Spanien hur skall man välja? Jag tycker att det är svårt ibland …

Slutligen ett hjärta, grönt förstås, till alla miljökämpar i stort och smått. Ha det bra på Alla hjärtans dag!