Det gäller att leva som man lär och köper jag ekologiska varor till mig själv så vill jag självklart också ge bort sådana. Här kommer några ekologiska presenttips, typiskt sådant som mina vänner kan förvänta sig att få:

  • Ekologiskt vin: Glädjande nog har andelen ekologiska produkter på Systembolaget ökat rejält. Förut fanns det bara ett par viner att välja mellan. Nu är urvalet betydligt större och jag fick anledning att be om tips och diskutera med personalen senast jag var där.
  • Ekologiska blommor: Något som man kanske inte tänker på är att det inte bara är nyttoväxter som besprutas, även blommor utsätts för detta. Det finns blomsteraffärer i Malmö som säljer både ekologiskt och närproducerat, t.ex. Florera. http://www.florera.se/
  • Ekologiskt godis: Även här börjar utbudet bli större av både choklad och konfekt.
  • Bröd: Ett hembakat bröd brukar bli uppskattat, varför inte ett surdegsbröd. Att köpa från ett lokalt bageri är inte heller dumt. En burk surdeg kan ge mottagaren möjlighet att själv baka många egna bröd.
  • Något att äta från trädgården: Inte säsong just nu, men i sommar kan man plocka ihop en skål med trädgårdens godis. Man kan också göra någon trevlig inläggning eller sylt som funkar som present året runt.