I brevlådan idag låg Sydsvenskan Nära igen med nytt erbjudande om att testa helgprenumeration under tre månader för 99 kr. Tror inte vi nappar den här gången heller, men ligger det en tidning i lådan är det ju synd att inte läsa den. Så det gjorde jag!

En riktigt glädjande artikel handlade om Stora Hammars skola i Höllviken som helhjärtat satsar på ekologisk mat. Deras kock lagar nästan allt från grunden av ekologiska, helst också närproducerade råvaror. De köpta limporna är utbytta mot surdegsbröd som bakas varje dag.  Målet är att inom 5 år ska man nå 100 % ekologiskt i alla skolor i Vellinge kommun. Man kan verkligen önska att fler tar efter detta!

Konstigt nog är inte alla positiva till initiativet. En förälder undrade om det verkligen var skolans sak att lära barnen vad de ska äta. Varför skulle det inte vara det? Det den enskilde individen väljer att äta får ju inte bara konsekvenser för individen utan för hela samhället i form av olika grad av miljöpåverkan. Medvetna barn som fått lära sig var bra mat kommer ifrån och hur den lagas är ett stort hopp för framtiden!