Att jag helst handlar ekologiskt är ju ingen nyhet. Skälen för det är goda. Jag är övertygad om det i längden ger mig en föda som innehåller mera näring och färre kemikalier. Ibland blir det också väldigt uppenbart att de ekologiska varorna dessutom smakar så mycket bättre. När jag hörde de senaste larmrapporterna om ananas började jag på allvar leta efter ekologisk ananas, vilket inte är helt lätt att få tag på. Innan jul lyckades jag hitta färsk ekologisk ananas på Coop och slog förstås till och köpte en. Och inte blev jag besviken. Så söt och god den var!

Vindruvor som jag verkligen älskar är något jag köper rätt sällan numera. I år hade vi dessutom otur och fick ingen egen skörd. Hellre än att köpa konventionella och hårt besprutade vindruvor avstår jag helt. Någon gång ibland när jag hittar ekologiska druvor slår jag till och köper en ask. Billigt är det inte! Senast betalade jag 49 kr för en ask druvor. Men det var faktiskt värt varenda krona. De var gudomligt söta och goda. Och giftfria förstås!

Ananas