Det är sällan jag handlar på City Gross eftersom utbudet av ekologiska varor är betydligt sämre än i de andra kedjorna. Men när jag skulle handla tillsammans med min mor i helgen ville hon åka dit. Jag passade såklart på att gå runt i butiken och kolla av sortimentet. Det finns fortfarande inte särskilt mycket ekologiskt, men det har blivit klart bättre. Frukt och grönt har fått en egen ekohylla där jag kunde hitta en hel del intressant, bl.a. ekologiska jordgubbar från Spanien. Det är faktiskt första gången jag har sett det i butik i Sverige. Det var frestande att slå till och köpa en ask, men helgens efterrätter var redan planerade. Så jag bidade min tid …

… ända tills idag när jag hade ett ärende förbi City Gross igen. Och jag hittade denna gång inte bara jordgubbar utan också ekologisk grapefrukt som är ganska svårt att få tag på. Ica Malmborgs har det bara vid enstaka tillfällen. City Gross överraskade minsann. Jag får kanske ompröva den butiken och åka dit lite oftare.

Jag ser fram emot att så småningom även hitta svenska ekologiska jordgubbar att köpa. Förra året åt jag jordgubbar en enda gång i Sverige och det var de obligatoriska midsommargubbarna. Det lockar ju inte att äta de hårt besprutade konventionella gubbarna. Då avstår jag hellre!

Ekofrukt

Jordgubbspremiär