Jag gillar grönkål skarpt, men grönkålschips lät i mina öron lite lätt mystiskt först när jag hörde talas med det. Jag fick lite associationer till Lasse Åberg och Tallmogården-parodier. Men samtidigt provar jag gärna nya saker, särskilt de lite udda. Sista skörden grönkål hamnade alltså i ugnen, rostades med lite olivolja och saltades. Utmaningen förstod jag är att ha dem lagom länge i ugnen. Min grönkål hade ganska små blad och den brändes lätt. Det funkar nog bättre att göra denna rätt med lite större blad. Gott var det i alla fall!

Grönkålschips

10 blad grön kruskål, skär bort den grova reven i mitten
olivolja
havssalt
blandade torra örtryddor efter smak

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2.  Pensla en plåt med olivolja.
  3. Skär kålen i mindre chipsiga bitar.
  4. Rosta i ugnen ca 15 minuter tills de är krispiga. rör om då och då.
  5. Krydda med örtkryddor och havssalt. Servera i skål.

Recept från Anna Skipper:
http://www.annaskipper.se/gronkalschips.html

Sista omgången grönkål

 

 

 

 

 

Grönkålschips