Det senaste födelsedagsfirandet i familjen skedde med ett enkelt öppet hus. Vid sådana tillfällen gör jag ofta ett antal bufférätter, numera anpassade för vegetarianer. Denna gång blev det pastasallad med lite korv separat och tre olika sorters paj; en med lax och två vegetariska med kantareller respektive broccoli. För att göra pajlagandet så enkelt som möjligt gjorde jag samma deg och äggstanning och varierade bara fyllningen. Laxpajerna ska egentligen göras enbart på rökt lax som bara finns på Konsum, men denna gång fick jag inte tag på så mycket som jag behövde. Så jag blandade helt enkelt 400 gram rökt lax med 280 gram fryst lax som fick tina över natten i saltlag. Det funkade alldeles utmärkt och blev också lite billigare.

Maten kompletterades med surdegsbröd som sonen hjälpt mig med, hummus och pesto. Till kaffet serverades morotskaka. Allt hemlagat och ekologiskt. Och uppskattat av gästerna!

Recept på morotskakan: http://klimatglad.se/morotskaka/

Pajrecepten kommer också på klimatglad inom kort!

Laxpajer

Pajer på gång …