Så var då Earth Hour avklarat i år! Hela förra veckan var det mycket miljöfokus. Tidningen Metro hade Green Week och massor med artiklar relaterade till miljöfrågor. Och själva kulmen var förstås timmen i lördags kväll när många av oss släckte lamporna.

Därmed är den årliga veckan med lite extra miljöfokus till ända. Idag handlade artiklarna i dagstidningarna om årets första svenska  färskpotatisar som kommer lagom till påsk, den ökade reslusten efter den hårda vintern och resultatet av Framtidskommissionens arbete. Visst blir man uppiggad av dessa nyheter!

Jag tycker ju inte alls att färskpotatis i mars är en sjukt onödig vara. Det är klart att man ska värma upp växthus under den kalla vintern för att vi ska kunna få färskpotatis till påsk. Det är väl snudd på en mänsklig rättighet. Inte ska vi behöva gå och vänta och längta efter godsakerna. Inte heller hade jag önskat att resultatet av Framtidskommissionens arbete skulle leda till något mer än en gedigen sammanställning av fakta utan också lite konkreta åtgärder. För en av slutsatserna var ju faktiskt att vi inte ska konsumera mindre.

Så nu är det alltså fritt fram att glömma miljötänket till Earth Hour nästa år. Om jag låter arg och bitter idag, så är det bara en ren tillfällighet!

Earth Hour 2013