Hur brukar du handla, i affärer eller i e-butiker? För egen del beror det mycket på vad det är för något jag ska köpa. Jag tycker att det är väldigt praktiskt numera att det är så mycket man kan göra på nätet, som att boka biljetter till resor och olika event, sköta ekonomin och vårdkontakter. Det jag handlar via nätet har främst varit böcker, men sedan jag började läsa digitala böcker så blir det inte så ofta längre. Mina senaste inköp har varit lite grejor till köket och kläder.

Generellt så ökar e-handeln i Sverige. Främsta argumentet för konsumenterna är för att slippa trängas i butikerna. Samtidigt verkar många ändå tycka att det är kul att trängas. Annars hade väl Emporia i Malmö inte varit så välbesökt i julträngseln. Men det är inte självklart att besöken i butikerna blir färre bara för att e-handeln ökar. Kanske man bara tittar runt och sedan shoppar via nätet?

Det är givetvis bekvämt att kunna sitta hemma och beställa sina varor i lugn och ro och jämföra priser. Det kan även vara mera miljövänligt att varorna skickas med post istället för att varje konsument ska flänga runt till affärerna.

Artikel i Sydsvenskan:
http://www.sydsvenskan.se/sverige/e-handlar-for-att-slippa-trangas/