… innan jag besökte Emporia, Malmös nyaste och största (faktiskt även Skandinaviens största) köpcentrum. När Emporia invigdes var det mycket stort intresse både kring alla butikerna och den intressanta arkitekturen och besökarna kom i stora mängder. Jag som inte är någon utpräglad shoppingmänniska, och framför allt inte riktigt orkar att gå och slötitta i butiker höll mig undan. Stora köpcentra där jag inte hittar lockar inte heller.

Men eftersom jag numera arbetar i Malmö, så är det naturligt att förlägga shoppingen där också. Hittills har jag hållit mig främst till Triangeln där jag hittar bäst och Mobilia som bussen passerar. Men Emporia ligger faktiskt allra bäst till om jag ska uträtta något ärende efter jobbet. Så häromdagen gjorde jag slutligen mitt första besök.

Jag hittade mitt mål, H&M-butiken, utan problem. Den låg precis vid entrén. Dessutom gick jag en sväng och tog rulltrappan upp en våning. Då kunde konstatera, det jag redan hört historier om, att man inte kan ta samma väg tillbaka. Det är ju annars min strategi när jag är på ställen där jag inte hittar. Men på Emporia är det nämligen så att där det går en rulltrappa upp är det inte självklart att det går en rulltrappa ner. Detta leder lätt till att man spenderar mera tid på att irra runt och kanske också mer pengar än man tänkt sig. Inte riktigt min grej som vill shoppa snabbt och effektivt.

Blir det något mer besök då? Jo, det blir det säkert när jag behöver köpa något. Jag hoppas dock att det dröjer …

Emporia
Färgglada trappor på Emporia hjälper till i navigeringen