Nu börjar det synas resultat av det som såddes för drygt en vecka sedan. Det gror i pallkragarna! Morgon och kväll så blir det en inspektionsrunda både inom- och utomhus. Utomhus behövs det vattnas för att hålla såbäddarna fuktiga. Detta underlättas genom att de är täckta med fiberduk. Inomhus så behöver det också vattnas, särskilt de plantor som står i söderläge.

Gurkplantorna har ränt i höjden så mycket att jag var tvungen att plantera om dem igen i större krukor. Det är fortfarande för tidigt att plantera ut dem, men det går att ha dem ute på dagen. Även basilikan har fått komma ut de senaste dagarna. Det blir lite kånkande nu med att släpa ut plantorna på morgonen och sedan in igen på kvällen. Men det är enda sättet när man inte har ett växthus.

Ett växthus är verkligen drömmen! Men först tror jag att vi ska bestämma var vi vill bo på lite längre sikt. Nu har vi ett stort hus med en liten trädgård. Men i och med att barnen börjar bli stora och är på väg att flytta hemifrån så blir det kanske aktuellt att flytta. Ett litet hus med stor trädgård skulle nog passa våra behov bättre då. Låt oss se vad som händer!