Till veckans stekta spättafilé hade jag från början tänkt mig att vara lat och köpa en flaska remouladsås. Det är ju väldigt gott till stekt fisk. Men på Willys fanns det ingen rolig remoulad och absolut inga ekologiska alternativ. Nähä, då får jag väl köpa majonnäs tänkte jag och blanda själv då. Ekologisk majonnäs finns ju naturligtvis. Inte det … Då köper jag väl lite ekologisk olja och gör egen majonnäs då. För ekologisk rapsolja finns väl, eller … Inte det heller, så ingen remoulad, ingen majonnäs och ingen olja. Willys, skäms på er! Fiskmiddagen är i farozonen, krisen är nära.

En utryckning till Ica Malmborgs på hemvägen igår blev räddningen. Där inhandlades ekologisk rapsolja. På den gjorde  jag en mycket god majonnäs. Tack vare rapsoljan fick den en helt fantastiskt vacker gul färg. I blandades några matskedar hemlagad bostongurka som jag förärats med. Slutresultatet, en suveränt god hemlagad remoulad och middagen var räddad, mums! Ett stort plus dessutom för att vi slapp få i oss en hel hög med olika tillsatser, konsistensgivare m.m.

Det blir inte alltid som man tänkt sig … ibland blir det mycket bättre!