I tidningarna har vi kunnat läsa om bristen på jordgubbar och jag kan bara bekräfta att det stämmer, i alla fall är det brist på vissa typer av jordgubbar. Jag har gått och sneglat i mina pallkragar och hoppats på lite egna jordgubbar till midsommar. Idag kunde jag faktiskt skörda de allra första, 7(!) stycken. Räcker dock inte riktigt till efterrätt åt midsommarfirarna. Men nästa vecka har vi nog gott om gubbar!

I morse kontaktade jag ekoodlarna som finns inom rimligt köravstånd för att kolla läget. Ingen av dem hade mogna gubbar ännu. Då återstod bara att kolla i butikerna i närheten, tyvärr utan resultat. Kanske hade jag hittat i någon butik i Lund, men det finns ju gränser för hur mycket man kan flänga runt. I butikerna hittade jag mest belgiska jordgubbar, men det slutade med att jag köpte en kartong gubbar från Söderslätt à 100 kr per kg. Förhoppningsvis är det första och sista litern konventionella jordgubbar jag köper i år. Ska försöka låta bli att tänka på hur många gånger de är besprutade …

Våra egna jordgubbar ska vi avnjuta som garnering på rabarberglassen jag rörde ihop i morse. Vi får äta dem med andakt!

Gubbjakt

 

Fast egentligen borde man kanske skjuta på midsommarfirandet tills jordgubbarna mognat. Och det är lite varmare … Brrr!

Här hittar man ekologiska jordgubbar!