Jag älskar sushi och sashimi! Frågan är hur vi kan äta sushi med gott miljösamvete. Ingen har väl undgått att höra talas om problemen med utrotningshotad tonfisk.
Här är ett inslag om odling av tropiska fiskar i Sverige, avsedda för sushi. Det hävdas att detta är ett ekologiskt sätt att få fram fisk till sushi. Är det så? Titta själva, jag vet inte … Rätt eller fel så har andelen av odlad fisk i förhållande till vildfångad fisk ökat kraftigt de senaste 20-30 åren.
Kände mig duktig som alltid valde bort tonfisken i min sushi. Sen såg jag den här videon och fick förstå att det mesta i sushilådan är dåligt 🙁
http://www.google.se/url?sa=t&source=web&cd=6&ved=0CD8QtwIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DotK0gpHi3vk&ei=–MmT47uOuih4gTruMH6DA&usg=AFQjCNEGxOm–IDYgvYTxPM8TCOdXpEA4Q
Ja tyvärr känner jag mig också ganska kluven till sushi just nu. Vill varken ha tonfisk, tigerräkor eller odlad tropisk i min låda. Men lax funkar väl i alla fall.