Idag ”råkade” jag gå in i en bokhandel när jag väntade på damgänget jag skulle gå på konsert med. Böcker har alltid varit ett stort intresse och jag har under årens lopp både köpt och läst massor med böcker. Jag minns med nostalgi Gleerups stora bokreor där jag handlade alla möjliga böcker i stora mängder. Nu köper jag i stort sett inga böcker varken i bokhandeln, via nätbokhandlare eller bokklubbar. Men går jag förbi en bokhandel så dras jag obönhörligen dit. Jag älskar helt enkelt böcker!

Idag blev det faktiskt så att jag köpte en bok, nämligen Martin Johansson tredje bok om bröd. Jag har lärt mig väldigt mycket om surdegsbak genom hans första bok. Den andra boken blev en liten besvikelse eftersom de flesta bröden bakas på jäst. Det lockar inte mig längre. I tredje boken verkar det vara en mera lagom balans av surdeg och vanliga bröd och innehåller lite nya idéer om hanteringen av surdegarna. Jag ska självklart berätta om de recept jag provar!

Tredje bok – ska bli spännande att läsa

 

 

 

 

Andra boken – en liten besvikelse

 

 

 

 

Första boken – har lärt mig det massor

 

 

 

 

 

Bröd och pizza:
http://www.bokus.com/bok/9789127133198/brod-och-pizza-surdegsbrod-fullkornsbrod-pizza-och-kanelbullar/