Nu har det gått sju månader sedan jag fick idén att börja blogga om miljöval i vardagen. Mycket har hänt sedan dess och nu har vi även njutit av sommar och sol med ett större miljöfokus än tidigare. Hur skiljer sig då årets semester från tidigare år? En likhet är att årets semester precis som tidigare år var underbar men alldeles för kort, fyra veckor till trots. Men underbart är ju kort som Povel Ramel skrev.

 • Mat
  Under semestern har vi inte gjort några matsedlar eller veckohandlat utan levt mera från dag till dag. Men att ha semester är väl just att slippa planera och få vara lite spontan istället. Vissa dagar har vi haft gäster, andra har vi varit bortbjudna eller unnat oss att äta ute. Dessutom har vårt välfyllda trädgårdsland gjort att vi inte behövt handla lika mycket. Sallad, potatis och morötter har vi inte köpt sedan midsommar. Nu har även gurkor och tomater kommit igång för fullt. Det har varit så mysigt att kunna gå ut i trädgården och plocka ihop sin middag. Rogivande och avkopplande är det också!
 • Resor
  I år har vi inte gjort några långa resor. Vi bör nog fortfarande klimatkompensera för vår långresa förra sommaren till Kanada och USA. Vi har gjort kortare turer och försökt att åka kollektivt när det går. Sommarkorten som hela familjen fick har verkligen utnyttjats, särskilt av maken som jobbat större delen av sommaren.
 • Husprojekt
  Ingen semester utan något projekt kring huset. I år fick vardagsrummet en välbehövlig ansiktslyftning. Ljusa väggar, nya ljusa soffor och en chokladbrun fondvägg matchar röllakanmattan som min mor förärade oss med. Lite gammalt och lite nytt i skön kombination. Färgen vi använde var miljömärkt, osäker dock på vad märkningen innebär. De gamla möblerna hade hängt med i många år men soffbordet lyckades vi faktiskt hitta en intressent till. Mycket nöjda är vi nu med slutresultatet.
 • Golf
  Golf är ett att mina stora intressen. I år har jag gått in för att golfa så miljövänligt det bara går. Jag försöker välja banor så nära som möjligt och samåka dit. Kanske har också miljötänket bidragit till att det blivit färre rundor än vanligt. En liten detalj är att jag ber att få kaffet i min termosmugg stället för engångsmuggar. Termosmuggen var en mycket uppskattad födelsedagspresent från mina barn.

Summa summarum så har det varit en skön och ovanligt grön semester i år!

Sol, vind och vatten …