Eftersom det var Kristi Himmelsfärdshelg förra helgen och vi var bortresta torsdag – lördag kom vi litegrann ur våra rutiner. Vår vanliga rutin att göra veckomeny och sedan veckohandla på lördagen kom därför helt ur spel. Men det går ju att improvisera lite ibland och småhandla under veckan. Fast jag måste säga att jag föredrar det mer strukturerade sättet. Veckan som varit har bjudit på en blandning av vegetarisk mat, fisk- och kötträtter. Bland annat så har vi ätit:

  • Dinkelrisotto med kantareller
  • Lax med dinkel och grönsaker
  • Röd thaicurry med räkor
  • Grillad fläskkarré med ugnstekta potatishalvor

Kött, fisk  och skaldjur som vi ätit har varit Krav-märkta. Av någon anledning smakar det så mycket bättre. Särskilt den grillade fläskkarrén med makens gudomligt goda nya glace med extra sting. Kanske är det inte hungern som är den bästa kocken utan miljösamvetet?