Ikväll tog en kär kollega, vän och rawfood-entusiast med mig på en för mig ny rawfood-restaurang i Malmö, The Raw Kitchen. Jag har ätit en del rawfood på restaurang och även lagat till själv och gillar det skarpt. Men idag upplevde jag smaker och dimensioner jag inte gjort tidigare. Helt magiskt var det!

Min vän hade lovordat ostarna, så att först beställa in ostbrickan var ju obligatoriskt. Men ärligt talat hade jag inte särskilt höga förväntningar. Hur god kan en raw ost vara egentligen? Svaret på den frågan är att den kan vara helt fantastiskt god! Att man helt fritt från mjölk kan åstadkomma ”ostar” som både i konsistens och smak känns som  ost var verkligen inget jag trodde ens var möjligt.

Avsmakningstallriken med fyra olika rätter gillade jag också. Mycket välbalanserade smaker, men mera i linje med de förväntningar jag hade. Nästa ”smakchock” kom istället när vi beställde in signaturefterrätten, TiRAWmiso. Hade aldrig gissat att den var vegansk och raw, det fanns inte på världskartan. Tänk att kunna njuta av så god, oprocessad och växtbaserad mat. Blir helt lyrisk!

En följd av denna mycket trevliga och upplevelserika kväll blev inte bara en mätt och nöjd mage utan också att jag anmälde mig till en kurs i att göra raw-ost. Sjukt taggad inför den! Fortsättning följer …

 

Avsmakningstallrik

Raw tiramisu och cafe fredo