Lördag morgon igen, veckorna bara rusar iväg. Den här tiden på året är det dock inte helt fel. Det är en härlig tid när dagarna så påtagligt blir längre och varmare. Vad har då hänt denna mars-vecka?

Jag veckohandlade som vanligt förra lördagen och vi har ätit enligt den plan vi satte upp. Dessutom har jag lyckats få med mig matlådor till jobbet fyra dagar den här veckan. Det kunde ha blivit fem, men jag lyckades glömma maten en dag. Det var inte läge att vända när jag nästan kommit fram till busstationen. Ibland har det blivit lite för lite grönsaker över hemma och då har jag fått komplettera med att köpa lite sallad (efter säsong förstås) i restaurangen. Låt oss se om matlådan kan bli en bestående vana. So far so good!

Makens köttfärssås gjord på vildsvinsfärsen igår var en riktig höjdare. Så mustig och god! Ska definitivt köpa vildsvin fler gånger. Och be honom laga till det också! 🙂

Några dagar den här veckan har jag gått på stan, t.o.m. promenerat ner från jobbet. Det har blivit några besök i Trädgårdsbutiken för att köpa ännu mera frön, inspirerad som man blir av programmet ”Den njutbara trädgården” på SVT. Rekommenderas! Jag har också passat på att handla mjöl, ost och lite annat som är svårt att hitta hemma på Willys.

Eftersom det är lördag så är det bakdag förstås. I ugnen står surdegsbrödet med dinkel och jag satte även lite deg till knäckebröd. Surdegsknäcket har blivit mycket uppskattat, så familjen lade in en ny ”beställning” igår. Det är väldigt odrygt …