Igår morse skulle jag iväg extra tidigt för att gå på ett frukostseminarium innan jobbet. Jag hör verkligen inte till kategorin som studsar upp ur sängen på morgonen, särskilt inte när klockan ringer en halvtimme tidigare än vanligt. När displayen visar 5.30 tycker jag att det är okristligt tidigt. Sån är jag …

Det var därför lite frestande att snooza en stund till och ta bilen in till Lunds centrum. Allt för att få en halvtimme extra i den varma goa sängen. Men jag övar ju mig på att vara snål, d.v.s. snäll mot miljön, så jag bet faktiskt ihop. Det finns inte ett enda bra argument för mig att ta bilen när det nu funkar så bra att åka buss. Bara dåliga argument, typ ren bekvämlighet. Jag tog alltså det första jobbiga steget ur sängen och efter det kändes allt ok. Att det dessutom var riktigt vackert väder, lite kallt med soligt, denna första vårdag gjorde inte saken sämre. En skön promenad till bussen är ett riktigt bra sätt att börja dagen.

Denna gång fick jag tyst på latmasken i mig. Hoppas att den håller sig lugn nu!