De senaste månaderna har jag ätit ute rätt ofta. Det har varit middagsbjudningar, after work, träffar med väninnor, bröllopsdag m.m. Trevliga tillfällen att träffas, umgås och äta god mat tillsammans. Jag är ju normalt väldigt kinkig med vad jag handlar och lagar till, men det är inte lika enkelt när man äter borta. Till nyår så tog jag på mig uppdraget att handla maten och köpte då det finaste ekologiska kött jag kunde hitta. Återstår dock att se om jag får förtroendet att handla fler gånger. 🙂

För att inte göra sig fullständigt omöjlig i sociala sammanhang så får man också acceptera att ta seden dit man kommer. Jag lagar huvudsakligen ekologisk mat, men alla gör inte det. Jag blir förstås väldigt glad när någon gjort något extra och handlat ekologiskt för att de vet att jag kommer. Middagen vi blev bjudna på på nyårsdagen var helt fantastisk, 100% ekologisk.

Det som vållar mig mest huvudbry just nu är kött. Jag kan stå ut med att äta icke-ekologiska grönsaker, men har svårt för att äta konventionellt kött. Idag hade jag glömt att ta med mig lunchlåda så jag fick köpa lunch på jobbet. Vid dessa tillfällen väljer jag bort kött och äter vegetariskt eller fiskrätter som är hyfsat klimatsmarta.

Men vad ska jag göra när jag är bjuden på middag hos goda vänner? Det känns ju inte riktigt schysst att börja operation utfrågning. Varifrån kommer köttet? Är det KRAV-märkt? … Är det dags att bli smygvegetarian kanske? Jag grubblar …