Att äta ute som vegetarian eller vegan är inte alltid så enkelt. Valen kan bli lite begränsade. För ett tag sedan hamnade jag på Jensens Böfhus tillsammans med några kollegor. Inget bra ställe för en vegetarian, hehe … Det fick bli en bakad potatis och lite sallad. När jag är bortbjuden har jag som princip att äta det jag blir bjuden på, men försöker då att äta så lite kött som möjligt. Konstigt nog är jag inte så sugen på kött längre. Men det händer rätt ofta att vännerna är bussiga och gör en vegetarisk rätt till mig. Den omtanken uppskattas verkligen!

På restaurang är jag alltid mera kräsen och insisterar på vegetariska alternativ. Läste till min glädje att det ska öppna ett vegetariskt fik i Malmö. Just när det gäller snabbmat och fika kan jag tycka att valen ofta är få och tråkiga som vegetarian. Att vara vegan och gå på fik verkar nästan stört omöjligt. Men det verkar alltså bli bättre nu. Ska bli spännande att besöka!

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/ny-kafekedja-lanseras-i-malmo-i-var/