Jag är fortfarande en novis när det gäller att olika typer av miljömärkningar och certifieringar som finns. Fisk börjar jag dock få lite kläm på, det var inte så svårt. Jag tittar helt enkelt efter två olika märkningar, antingen KRAV eller MSC (Marine Stewardship Council).

 

 

KRAV-märkta produkter jag brukar köpa:

  • kaviar (Ica)
  • räkor (Garant)
  • lax (Garant)
  • krokfångad torsk (Garant)

 

 

 

 

 

Produkter märkta med Marine Stewardship Council (MSC) som jag brukar köpa:

  • rödspätta (Findus)
  • sillinläggningar (ABBA)

På Facebook kan man hitta mer information om MSC i bloggen Blå fisk.
http://www.msc.org/press/nyhetsarkiv/bla-fisk-ska-oka-kannedomen-om-hallbart-fiske

 

Findus har för övrigt skapat någon egen sorts policy ”fish for life” med en logga som är förrädiskt likt MSC-loggan. Vad den innebär i praktiken undrar jag … Någon som vet?