Ute snöar det, men jag drömmer om våren! Jag är en periodare i mina intressen och fokusområden, antar att jag inte är särskilt unik i detta avseende. Mitt intresse för att odla finns där definitivt, men det får olika mycket utrymme under olika perioder. För ungefär 10 år sedan var intresset riktigt på topp. Jag gick på ett föredrag om ekologisk odling och var helt såld.

Under några år odlade jag så mycket jag bara orkade. Första året köpte jag dock lite för många olika sorters tomatfrön i min entusiasm, så jag hade till slut mer än 50 tomatplantor för mycket. Äldste sonen var dock redan då mycket företagsam, så han gick runt till grannar och vänner och lyckades sälja dem och tjäna ihop grundplåten till en ny cykel. Det året skördade vi egna tomater hela sommaren och ända fram till slutet på oktober då första frosten kom.

Det jag mest har odlat genom åren är tomater, paprika, chili, basilika, sallad och morötter. Utöver det har jag lite perenna kryddväxter; timjan, dragon, salvia, citronmeliss, persilja och libbsticka samt några fruktträd och bärbuskar.

De senaste åren har det blivit mycket mera blygsamma odlingar främst på grund av tidsbrist. Har haft enstaka tomatplantor och någon rad sallad i trädgårdlandet. Men i år är jag sugen på att göra en lite mera seriös satsning igen. Snart är det dags att köpa lite frön och börja driva upp tomatplantorna. Jag längtar redan!