I helgen kunde jag äntligen skörda årets första gurka. Ovanligt sent, delvis beroende på mitt mindre lyckade samodlingsexperiment. I pallkragen där gurkhuset placerades i år odlade jag potatis förra året och mitt bland gurkplantorna kom det upp några små potatisplantor. Eftersom jag lärt mig att potatis och gurka är två växter som lämpar sig väl att odla tillsammans lät jag potatisen vara kvar. Men det var inte så smart …

Det visade sig att potatisen växte helt galet mycket och tog över utrymmet i pytteväxthuset. Det blev ingen plats alls åt gurkorna. Till slut fick jag helt skoningslöst klippa bort stora delar av potatisblasten för att gurkplantorna skulle få en chans. Nu har de också kommit igång ordentligt och det börjar äntligen komma små gurkor. Känslan att nu kunna gå ut i trädgården och hämta in egen sallad, tomater och gurka är oslagbar!

Hur potatisen fixar den tuffa behandlingen återstår att se …

Aretsforstagurka
Egen sallad smakar allra bäst!

 

Gurkaochpotatis
Och här odlar vi gurka … fast det blev mest potatis …