Nej, så är det nog inte. Men ibland när jag i affärerna ställer frågor och tjatar om varor som jag tycker borde finnas känner jag mig lite ensam. ”Det är ingen som köper ekologiskt fläskkött, det är för dyrt” får jag till svar när jag undrar varför Ica Malmborgs Tuna inte har en endaste liten bit ekologiskt fläskkött. Nähä, men jag gör faktiskt det. Däremot hittar jag ekologiskt lammkött som ju definitivt är ännu dyrare än ekologiskt fläskkött. Ursäkta Malmborgs, men jag förstår inte er logik.

Tyvärr känns det ibland som att det är många dåliga ursäkter från affärerna. Kanske är det brist på kunskap eller intresse. Oavsett typ av vara gäller det förstås att följa upp och synka tillgång och efterfrågan. Men man kan säkerligen uppmuntra efterfrågan på ekologiska varor genom att både säkra tillgången på dem och sedan också faktiskt exponera varorna så att kunderna hittar dem. Jag kan reta mig på att jag ofta måste leta efter ekologiska alternativ. Så, sluta gömma era ekologiska varor! Och jag kommer att fortsätta att tjata på er, värre än någonsin!