Idag har det varit äppeltema. Vi har ju förmånen att ha goda vänner som generöst delat med sig av sina skördar. Vad kan man då göra med äpplen? Svaret på den frågan är väl att det finns hur mycket som helst att göra. Äpplen är en tacksam råvara på det sättet. Idag körde vi på fyra väl inarbetade varianter och testade också en ny.

 

Fransk äppelpaj, sagolikt god

 

 

 

 

Torkade äppelskivor på gång

 

 

  1. Kronan på dagsverket är definitivt makens franska äppelpaj med recept från Julia Child. Finns inte något godare.
  2. En del äpplen förpackades i tidningspapper för förvaring i förrådet.
  3. En laddning skalades och klyftades och lades i frysen.
  4. En omgång äppelmos kokades.
  5. Och så den nya varianten, torka äppelskivor. Tunt skivade äpplen hänges upp på ett snöre. Men det var lite meckigt tyckte jag så jag improviserade fram en ny variant med att trä upp skivorna på grillspett av metall och placerade dem på ställningar av kaffemuggar. Man tager vad man haver …

Mycket gott att äta både idag och kommande dagar alltså!