Nu har väl äntligen vintern gett med sig? Mars har varit en tradig månad med kyla, vind och en del snö. Den senaste veckan har dock bjudit på dagar med bättre väder, lite sol och värme. Men det har varit tvära kast. Påskdagen bjöd på snö, annandagen på strålande sol och nästan 10 grader. Snö igen igår och så sol och värme idag igen. Glädjande nog tyder prognosen nu på att det blir riktigt varmt och skönt kommande dagar. Efterlängtat!

Det underbara vädret på annandagen lockade såklart ut oss i trädgården. Det var en del härliga vårtecken att ta del av. Och där fanns det att göra … Fruktträden skulle klippas, pallkragar rensas från gamla vissna plantor och vi har en odlingstunnel som behöver ett nytt överdrag. En av vinterns stormar blev för tuff, så vi fick gå ut sent på kvällen och riva av presenningen. Annars var det risk att alltsammans blåst iväg.

Första rycket i trädgården är alltid tacksamt för det syns att man gjort något. Så även denna gång! Nu är nästa steg att blanda i lite kompostjord i alla pallkragar och förbereda för att sätta potatis och första sådderna på friland. Om några veckor så, fortsättning följer!

Vinter i köksträdgården
17 mars och fortfarande vinter

 

Växttunnel
Presenningen till odlingstunneln överlevde inte senaste stormen

 

Klippa fruktträd
2 april, klippa fruktträd

 

Sippor
Sipporna blommar

 

Rabarber
Rabarbern börjar kika fram

 

Vitlök
Vitlöken växer fint

 

Ruffigt
Ruffigt i pallkragarna

 

Dags att städa
Dags för ett första ryck

 

Första rycket
Efter första rycket