Igår kom jag äntligen iväg till Ängavallen, en ställe som jag verkligen längtat efter att besöka. Eftersom vi skulle ner till goda vänner i Vellingetrakten så passade det bra att kombinera två trevliga utflykter till en. På Ängavallen handlade vi olika sorters fläskkött, korvar och paté för lite festligare tillfällen. Eftersom vi äter så lite kött numera så kan vi också faktiskt unna oss det allra bästa. Vi passade också på att beställa en skinka och lite revbensspjäll och prinskorv som vi ska hämta helgen innan jul.

Igår mumsade vi i oss paté med cumberlandsås och cornichons till förrätt och fläskfilé till huvudrätt. Fläskfilén fullkomligt smälte i munnen. Den kostar ”aningen” mer än den danska fläskfilén som säljs till galna extrapriser, men är garanterat mycket godare, nyttigare, och mera miljövänlig och etisk.

I veckan kommer vi äta stekt fläsk med löksås, en favoriträtt i familjen som nog kommer att nå nya dimensioner med så fin råvara. I frysen ligger en bit fläskkarré som vid lämpligt tillfälle kommer att plommonspäckas och ugnsstekas för att serveras med god sås och äppelmos. Jag längtar redan!

 

Ekologiskt kött så långt ögat kan nå