Nu börjar våren äntligen komma och man kan spendera mycket mera tid utomhus. Då blir det mindre tid över för inomhusbestyr som bak och annat. Jag funderade därför på hur jag kan baka på ett mera effektivt sätt. Surdegsbrödet som jäser i kylen över natten är det enklaste sättet jag kommit på hittills och det kräver nästan ingen passning. Jag behövde dock några vettiga formar för att kunna baka en större sats. Sagt och gjort, två brödkorgar inhandlades och så här blev resultatet.

Här har brödet jäst i brödkorgarna över natten. Det såg helt ok ut.

 

 

 

 

Men när de hamnat på plåten såg de väldigt platta och trista ut. Hm, undrar hur detta ska bli …

 

 

 

 

Men jag behövde inte oroa mig. De jäste faktiskt upp väldigt fint i ugnen. Provsmakade förstås till förmiddagsfikat! Sedan lockade det fina vårvädret och vi gick ut!

 

 

 

 

Recept finns i inlägget som heter ”Superenkelt surdegsbröd”. Jag tog grundreceptet gånger 2.5 i detta bak.