I programmet Plus visades för någon vecka sedan ett inslag om hur tre familjer valt olika typer av alternativ konsumtion. Det var mycket inspirerande att ta del av dessa aktiva val; att bara handla second hand, att ta ett köpfritt år och att sluta handla mat i vanliga livsmedelskedjor. Dessa val innebär en förändring i livsstil som får positiv påverkan både på miljön och hushållskassan.

Går det att sluta handla mat från livsmedelskedjorna? Ja tydligen! Reportaget visar just möjligheten att spara både tid och pengar på att börja handla mat direkt från producenterna istället för genom de stora livsmedelskedjorna. Det blir förstås ett helt annat sätt att handla genom att åka runt och handla på ett antal olika ställen, ägg på ett ställe, grönsaker på ett annat ställe och ost på ett tredje etc, istället för att åka till en stor livsmedelbutik och handla allt där. Men genom att handla större mängder åt gången, mera sällan och bara det man faktiskt behöver kommer besparingen i både tid och pengar.

Blir sugen på att testa alla tre varianterna, eller i alla fall en i taget. Till att börja med är det En köpfri dag den 24 november. Det ska jag absolut fira! Varför inte en hel vecka!

http://www.svtplay.se/video/380652/del-9-av-11