Jag brukar inte vara den som avger några högtidliga nyårslöften och det kommer inte ske i år heller. Däremot så finns det all anledning att fundera över nuvarande livsstil, vad som funkar bra och vad som skulle kunna förbättras. Några områden som känns frestande att ta tag i under 2018 är:

 1. Nya och befintliga prylar
  Många inspirerande bloggare som jag följer pratar om minimalism, utrensning och olika typer av köpstopp. Rent konkret ser jag ett behov av att rensa ut mycket prylar och har redan börjat så smått. Jag kommer dessutom begränsa alla inköp under det första kvartalet. Vill inte kalla det köpstopp, det låter så kategoriskt. Låt oss se hur utfallet blir.
 2. Maten vi äter
  Vi äter för det mesta bra mat. Ekologisk mat står för åtminstone 90% av inköpen, vi gör veckomatsedel och lagar det mesta från grunden. Rester blir matlådor att ta med till jobbet. När vardagen blir för stressig tappar vi dock rutinerna. Det blir sämre planering och i värsta fall take-away. Men nu är det dags för ett nytag. Målsättningen är också att äta mera vegetariskt och minska matsvinnet ännu mera.
 3. Avfall
  Vi saknar sopsortering i vår kommun, så det är upp till oss själva att sortera och lämna på återvinningen. I en stressig vardag är det lätt att tappa de bra rutinerna för detta. Jag ska fundera på hur vi kan hitta ännu enklare och smidigare sätt att hantera den dagliga sorteringen så att den verkligen görs. Vi ska också se över hur vi kan minska mängden avfall, särskilt plast, redan i butiken.
 4. Balans i livet
  A och o är förstås att må bra och ha en bra balans i livet mellan arbete och fritid. Med två barnbarn i familjen känns det ännu mera viktigt att hitta tiden för det som verkligen är viktigt!

Nyårslöften
Gott Nytt År!