Med målsättningen att äta mera efter säsong komponerades den här måltiden. Den är en blandning av svensk och tysk husmanskost. Jag har alltid gillat rotmos och korv och även fått smak på surkål och korv. Varför då inte låta dessa smakupplevelser förena sig, spetsade med senap och en hemlagad supergod bostongurka (tack Stina!). Jag hittade för första gången ett helt surkålshuvud, vakuumpackat, i affären. Annars brukar jag köpa surkål på burk. Nu fanns det inget vitt vin hemma och inte heller någon god buljong, så jag fick kompromissa med öl och buljongtärning. Det funkade bra det med, använde Kung Markattas ekologiska köttbuljong. Och här kommer receptet på surkål.

Kokt surkål à la vad som fanns hemma

1 surkålshuvud (alternativt en burk surkål)
1 gul lök
1/2 l öl
1/2 l vatten
1 buljongtärning
1 tsk kummin

  1. Strimla lök och surkål och lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, öl, buljongtärning och kummin och låt koka i ca. 40 minuter.
Smaklig spis!