Jag har under en tid funderat på att testa veganmat under en vecka. Inte för att jag har några planer just nu på att gå över till vegankost, utan bara för att jag är nyfiken och vill lära mig mera. Att på sikt äta veganmat någon dag i veckan tror jag inte att jag skulle ha några problem med. Men att helt avstå från ägg och ost känns knepigt. Mjölk och grädde har jag definitivt lättare att undvara. Målet för veganveckan är att äta vegankost till frukost, lunch och middag under 7 dagar. Min plan är också att:

  • maten måste vara god, näringsriktig och välbalanserad
  • inget fejkkött ska användas, varken i form av soja- eller quornprodukter
  • inga mjölk- eller gräddsubstitut ska användas, med undantag för mandelmjölk och kokosmjölk
  • några smarriga efterrätter måste också planeras in

Hittills är jag bara på planeringsstadiet och jag har tagit fram en lista på lämpliga maträtter, både kända och helt nya, att utgå ifrån. Sedan gäller det att välja en vecka som fungerar. Och tuta och köra förstås! Fortsättning följer …