Ofta när det är dags att summera en månad så tänker jag: Det har väl inte hänt så mycket den här månaden? Så även denna gång. Men när jag går tillbaka och tittar igenom vad jag gjort och skrivit om så brukar det vara en hel del trots allt.

Under mars månad var definitivt den stora upplevelsen bakkursen på Brödlabbet i Lund som hölls av Caroline tillsammans med Sébastien Boudet. Två otroligt inspirerande och kunniga personer. Kursen har radikalt ändrat min syn på brödbak, jag lärde mig massor och som resultat av det gör jag också bättre bröd. En konkret förändring är att jag numera i princip alltid bakar utan maskiner. Miljövänligt och också med mera känsla för degarna.

Vi gjorde också slag i saken och köpte en elgräsklippare. Till sommaren ska vi alltså kunna använda gräsklipp mera frekvent som näringstillskott i trädgårdslandet. En del av de ekologiska fröer vi behöver är inhandlade, men vi har inte börjat förså ännu. Med tanke på hur sen våren är i Skåne i år finns det ingen anledning av stressa. Vi gläder oss i stället åt våra underbara kryddväxter som växer så att knakar i vardagsrumsfönstret.

En annan tydlig förändring den senaste tiden är att vi börjar handla mer och mer sällan. Nu sker storhandlingen bara var fjortonde dag, med lite smärre kompletteringar där emellan. Kött, fisk, ägg och mjöl köper vi ännu mera sällan. Skönt, det sparar både massor av tid och pengar. Och transporter förstås!

Nu hoppas jag att april kommer att bjuda på lite sol och värme så att trädgårdsarbetet kan komma igång på allvar. Nu är jag sugen!

Bröd