I takt med att barnen flyttar hemifrån behövs färre rum i huset och vi har nu gjort slag i saken och slagit ut en vägg mellan vardagsrummet och ett sovrum. Därmed är vardagsrummet återställt till hur det ursprungligen såg ut. Med ett undantag. Dörröppningen ut till hallen har vi inte satt igen utan satte in ett gammalt glasparti som vi köpte begagnat för några år sedan. Det kom aldrig till användning som planerat utan blev stående tills nu. Uppfräschat med lite vit färg så blev detta en snygg lösning som skapar ljus i hallen och trollar definitivt bort korridorkänslan.

Parkettgolvet i vardagsrummet som är närmare 20 år gammalt började bli rätt slitet så vi passade också på att anlita en duktig golvslipare som vi hittade via tjänsten Offerta. Maken var först inne på att göra detta själv men jag röstade för en yrkesman. Men tanke på slutresultatet så är vi mycket nöjda med det beslutet. Golvet är som nytt, skonsamt slipat, ojämnheterna ifyllda och slutligen lackat med vattenbaserad matt lack. Det kommer nu hålla ytterligare i många år innan det är aktuellt att slipa igen.

Maken blev inte heller sysslolös. Väggar skulle slipas, vävas och målas. Och favoritverktyget sågen kom slutligen till användning när listerna skulle på plats. Snart väntar inflyttning i ett större och med förhållandevis enkla medel uppsnyggat vardagsrum. Dags för lite party!

Glasparti
Gammalt glasparti kom till användning

 

 

Såga lister
En bra såg reder sig själv