Hur är det att resa runt i Kalifornien som vegetarian? Faktum är att vi klarade oss alldeles utmärkt, både sonen som är strikt vegetarian (men äter ägg och mjölkprodukter) och jag som är en liberal vegetarian och äter fisk och i undantagsfall även kött om jag blir bjuden. Hos våra släktingar som är mycket kostmedvetna var det inga som helst problem. I släkten finns det flera veganer och vegetarianer av olika typer, så vi kände oss inte avvikande eller besvärliga. Vid alla sammankomster fanns det gott om vegetariska alternativ att välja bland. Gott var det också!

När vi reste runt på egen hand och åt tre mål mat på restaurang varje dag var det inte heller några problem. På alla ställen vi åt fanns det vegetariska alternativ, förvisso kunde kvaliteten växla och utbudet vara olika stort. Det finns generellt mycket bra mat att äta, men tyvärr också mycket dålig sådan. Det går att göra bra val och äta både hälsosamt och gott men utbudet av värsta skräpmaten är också enormt.

Vad var då det allra godaste jag åt? Jo, en vegetarisk hamburgare på Rutherford Grill i Napa Valley. En burgare gjord från grunden på fina råvaror och med riktig grillsmak och delikata tillbehör som fortfarande får det att vattnas i munnen på mig när jag tänker på den. Vi blev rekommenderade Rutherford Grill av våra släktingar som ”vegan friendly” , och vi blev inte besvikna. Har aldrig ätit en godare veggie burger. Mums!

Vegetarisk burgare