Efter fyra veckor semester med helt underbart väder och lagom mycket aktiviteter var det dags att börja jobba igen igår. Samtidigt tog också sommaren slut, eller gör en paus i alla fall. Det har därför blivit inneaktiviteter två kvällar på rad. Lite ovant, jag som i princip tillbringat varje vaken stund utomhus de senaste veckorna. Ätit ute, jobbat i trädgården, gjort utflykter och golfat.

Idag utnyttjade jag det dåliga vädret till att frosta av frysen. Och det var verkligen hög tid. En nedisad frys är verkligen inte energisnål och nu är det dessutom mycket i trädgården att skörda. Jag fick plats med alla frysvarorna nere i frysboxen och gjorde en snabb avfrostning. Ett husmorsknep som jag använder mig av är att sätta in kastruller med varmt vatten på hyllorna i frysen för att få avfrostningen att gå så snabbt som möjligt. Frysskåpet börjar bli gammalt och det är väl en tidsfråga hur länge till det hänger med. Jag har fortfarande inte blivit klok på vilket som är mest klimatsmart, att köpa ett nytt energisnålt eller köra slut på det vi har.

Imorgon är säkert frysen redo att fyllas igen. Det som jag just nu skördar för fullt är tomater, björnbär och hallon. Mer svamp hoppas jag kunna köpa och kanske någon vänlig själ kan tänka sig att skänka lite äpplen i utbyte mot ett surdegsbröd!

Frys