Den första januariveckan har gått, vi har ätit gott och knappt behövt handla något ännu. Förvisso var inte utmaningen så stor eftersom det var en kort första vecka och vi dessutom var bortbjudna två av dagarna. Med andra ord syns det ännu inte någon tydlig minskning i skåpen. Vi har haft lite slappa vanor eftersom vi varit lediga så vi har ätit en stadig brunch, ofta med ägg, sedan en enkel fika på eftermiddagen och slutligen middag på kvällen. Bara en av dagarna gjorde vi lunch eftersom vi fick besök mitt på dagen.

Operation skåprensning har börjat

 

 

 

 

 

 

Vad åt vi till middag?

  1. Bortbjudna
  2. Torskrygg med pesto och ris
  3. Vegetarisk lasagne från frysen
  4. Kålpudding med potatis och lingon
  5. Bortbjudna, (sallad på kamutvete till lunch)
  6. Jultallrik med det sista av sillen och revbensspjällen, köttbullar och skinka, potatis och palsternacka

 

Vad handlade vi?

Min idé om projektet var minst sagt spontan, så vi hade redan hunnit handla lite under veckan, dock inte med någon långsiktig plan. Därför blev det lite som det blev denna första vecka. Inköpen var följande:

5 liter juice
1 liter yoghurt
2 dl creme fraiche
600 gram bregott
12 ägg
1 kg äpplen
1 kg tomater
3 lime
1 burk pesto
200 gram tranbär